Tonje Rosenvold får en flying start som ny sjef i SVG Property. Bendik Aarstad i Veidekke skal sørge for at byggingen skal gå smurt og bli ferdig i tide. Foto: Tor Dagfinn Dommersnes

Storkontrakt signert for Mediebyen

Tirsdag ble den signert, kontrakten mellom utbygger SVG Property og totalentreprenør Veidekke.

April 30, 2024

Oppdraget er å bygge det nye mediebygget som skal romme Aftenbladet og NRK Rogaland på Nytorget. Byggekostnaden er 330 millioner kroner, pluss moms.

- Totalt er dette et prosjekt i overkant av en halv milliard kroner, sier utviklingssjef Tore André Eide i SVG Property. Da har han regnet inn prisen for det gamle bygget, tomten og alle andre kostnader.


Størst i sentrum

Dette er for tiden det største byggeprosjektet innen næringsbygg i Stavanger sentrum.

- På det meste vil rundt 100 personer være i arbeid her, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Det skal stå ferdig i juni 2026, når Aftenbladets ansatte blir de første som flytter inn. NRK Rogaland følger et par måneder seinere.


Fersk sjef

For utbygger SVG Property er det den helt ferske sjefen Tonje Rosenvold som nå overtar ansvaret.

- Jeg har vært midlertidig ansatt en stund, men 1. mai overtar jeg fast. Jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang!

Rosenvold har jobbet med næringseiendom i Stavanger i over 10 år, og hun har vært ansatt i SVG Property siden oppstarten i 2021. Hun danket nylig ut et 20-talls andre søkere til lederstillingen i selskapet.


Er i rute

Alle parter kan forteller at byggeprosjektet er i rute.

- Det er en voksende trend å gjenbruke mest mulig av alt vi nå river. Både murstein, skifer og masse annet kommer til nytte hos andre, sier Bendik Aarstad i Veidekke.

Parallelt med byggingen av Mediebyen anlegger Stavanger kommune er ny park på Nytorget. Første del, den nedre, skal være ferdig neste sommer, mens øvre del kommer sommeren etter.

Rivingen av betongkonstruksjonene kommer i gang i nærmeste framtid, så snart innvendig riving er gjort.


Camar på eiersiden

Dette er flere eiere i utbyggingsselskapet SVG Property. Oslo Pensjonsforsikring er største eier (22,5 pst), mens Camar Eiendom (Ertvaag-familien) er nest størst med 20 pst. De øvrige eierne er Entra, Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH), KM Real Estate og REQ Alternative Investments.

Nytorget 1

Adresse
Nytorget 1, 4012 Stavanger
© 2024 MBS. All rights reserved  • Website by Fabel.com