Veidekke: Bygger Mediebyen i Stavanger

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre kontor- og næringsbygget Mediebyen på Nytorget i Stavanger for SVG Property AS.

April 30, 2024

Bygget på 11.500 kvadratmeter får blant annet NRK og Stavanger Aftenblad som leietakere. Kontrakten er en totalentreprise verdt 330 millioner kroner ekskl. mva.

- Det er veldig gledelig å nå få komme i gang med bygging av mediebyen. Dette er et prosjekt vi har jobbet med i lang tid nå i tett samarbeid med SVG Property, Ghilardi+Hellsten og flere samarbeidspartnere, og vi har vært gjennom en lang reguleringsprosess. Dette blir et flott prosjekt som kommer til å bli en sentral del av bybildet fremover, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

- Sentrumsutvikling er viktig for SVG Property AS, som har som strategi å eie byggene sine i lang tid fremover. Det å få starte på dette viktige transformasjonsprosjektet er noe vi har sett frem til i lang tid, sier daglig leder i SVG Property Tonje Rosenvold. - Det vil bli et svært bra bygg for Mediebyen, men også for andre leietakere som ønsker seg inn i et nytt flott sentrumsbygg på pulserende Nytorget, legger hun til.

Les også: Mediebyen i boks etter ekstraomganger


Leietakerne NRK og Aftenbladet vil holde til i andre og tredje etasje i bygget, mens de tre øverste etasjene fortsatt er ledige. I inngangssonen fra Nytorget planlegges det et matkonsept samt møtesteder. Parkeringskjelleren vil inneholde garderobe, sykkelparkering og parkering for tjenestebilene til NRK og Aftenbladet i tillegg til teknisk rom for ventilasjon og energi­sentral. Det etableres egen energisentral med energibrønner under bygget. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres til klasse Excellent i tillegg til å skulle oppfylle FutureBuilts krav til sirkularitet.

- Vi er veldig fornøyde med at vi er i mål med alle tillatelser og kontrakten med Veidekke. Det blir et spennende prosjekt å følge for hele byen, da vi ønsker å levere et stedstilpasset bygg i portalen til denne populære delen av sentrum, sier Tore André Eide, utviklingssjef hos utbygger SVG Property. - Vi har i flere år jobbet tett med Veidekke og Teqva for å løse et komplisert bygg samtidig som vi har hatt økende renter og byggekostnader. Entreprenørene har deltatt i gode prosesser underveis, og vi som utbygger berømmer innsatsen og kreativiteten for å få dette i mål, avslutter Eide.

På byggeplassen er rivearbeidene allerede godt i gang, og det hele skal stå klart i juni 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.


For mer informasjon kontakt:
Bendik Aarstad, distriktsleder Veidekke Bygg Rogaland, tlf 911 93 701, bendik.aarstad@veidekke.no
Helge Dieset, kommunikasjonssjef Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Tore Andre Eide, Utviklingssjef SVG Property AS, tlf 482 63 456, tore@svgproperty.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Nytorget 1

Adresse
Nytorget 1, 4012 Stavanger
© 2024 MBS. All rights reserved  • Website by Fabel.com