Utviklingssjef Tore André Eide i SVG Property har signert avtalen om Mediebyen. Det har også sjefredaktør Kjersti Sortland i Aftenbladet og distriktsredaktør Cecilie Berntsen Jåsund i NRK Rogaland. Foto: Jarle Aasland

Mediebyen i boks etter ekstraomganger

Avtalen er undertegnet. NRK og Aftenbladet skal inn i nybygget Mediebyen på Nytorget.

April 30, 2024

I september i fjor kunne det virke som om hele medieby-prosjektet var skrinlagt. Dagen etter at bystyret hadde vedtatt ny reguleringsplan for kvartalet, varslet utbygger, SVG Property, at de ønsket å si opp avtalen med de to store leietakerne, Aftenbladet og NRK Rogaland.

Leietakerne mente på sin side at utbygger ikke hadde anledning til å annullere avtalen. Etter noen måneder ble det på ny innledet forhandlinger på nyåret, forhandlinger som nå har ført fram til en signert avtale.

Vi er veldig fornøyd med at vi har kommet i mål. Vi har nå fått både rammetillatelse, igangsettingstillatelse og rivingstillatelse for det gamle politikammeret. Målet er å starte rivingen i løpet av neste uke, sier Tore André Eide, utviklingssjef hos utbygger SVG Property.

Les også: Storkontrakt signert for Mediebyen

Endringer

Hva var det som skjedde da dere og leietakerne gikk fra hverandre og så kom sammen igjen?

– Det var slik at vi alt tidlig landet en avtale med NRK og Aftenbladet. Når så reguleringsplanen ble endelig vedtatt i september, var prosjektet så mye endret at vi mente det var behov for å forhandle avtalen på ny. Det var formuleringer i avtalen som åpnet for det, mente vi, mens våre leietakere var uenige i det.

Er de økonomiske betingelsene i avtalen endret?

– Nei. De er ikke endret. Leietakernes løsninger i bygget er justert noe. Schibsted skulle blant annet vært fordelt på to etasjer, slik avtalen opprinnelig var. Nå får de alt sitt areal i samme etasje, sier Eide.

Nybygget ved Nytorget, inkludert tomta, er beregnet å koste et sted mellom 400 og 500 millioner kroner.

Nytorget 1

Adresse
Nytorget 1, 4012 Stavanger
© 2024 MBS. All rights reserved  • Website by Fabel.com